Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η 28η Οκτωβρίου στη Δάφνη. Με πρωταγωνιστές τους μαθητές (ΦΩΤΟ)

Με ποιήματα, παραστάσεις, τραγούδια, ομιλίες καταθέσεις στεφάνων και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση τίμησε και φέτος η Δάφνη το Έπος  του '40. Ο συννεφιασμένος ουρανός και ο παγωμένος αέρας δεν εμπόδισε τους μικρούς μαθητές αλλά και τους επισκέπτες της Δάφνης να γεμίσουν το κέντρο του χωριού και να τιμήσουν τους ήρωες προγόνους τους.Μετά την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το ηρώο των πεσόντων. Οι επίσημοι κατέθεσαν στεφάνια και οι πιτσιρικάδες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού απήγγειλαν τα ποιήματά τους.
Και φέτος όμως οι πρωτοβουλίες των μαθητών μας εξέπληξαν.
Για πρώτη φορά τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μαθήτρια. Η Άννα Βλάχου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου με λόγο μεστό, λιτό και περιεκτικό έδωσε σε μικρούς και μεγάλους να καταλάβουν το μεγαλείο της ημέρας και το πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα των ηρώων που εβδομήντα χρόνια πριν αντιστάθηκαν στην ιμπεριαλιστική Γερμανία.
Ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου ζήτησαν και παρέλασαν φορώντας τα τζίν τους για πρώτη φορά στα χρονικά των Εθνικών Επετείων.
Η Δάφνη βέβαια είναι και για κάτι άλλο περήφανη σήμερα.Όλοι θυμόμαστε πριν τρία χρόνια τα παιδιά που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και παρέλεσαν παρά τη δυνατή βροχή. Φέτος ο τότε σημαιοφόρος, ο Παναγιώτης Μαραγκός γιός του Νίκου Μαραγκού και της Όλγας Ραμαντάνη, με τη στολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης, επίδοξος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, παρέλασε στη μεγάλη Στρατιωτική παρέλαση της συμπρωτεύουσας και ρίγη συγκίνησης μας κατέλαβαν όλους στο πέρασμά του όπως τον έδειξε η οθόνη της τηλεόρασης. Και εις ανώτερα Πάνο!



Γεωργία Κουτσιουρή Δημοσιογράφος
Πηγή : http://www.kalavrytanet.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου