Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ:Παραδοσιακή "Κολώστρα" από τον Σεφ Γιώργο Μανίκα

Ο γνωστός σεφ Γιώργος Μανίκας, μας κάνει την τιμή να μοιραστεί μαζί με τους αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, μερικές από τις δημιουργίες.
Ο Γιώργος Μανίκας γεννήθηκε στο Ίσωμα Αχαΐας, μεγάλωσε και βίωσε την εστίαση απο μικρός στο οικογενειακό ταβερνάκι που διατηρούσαν οι γονείς του. Από μικρός λάτρεψε τα τοπικά προϊόντα και τη παραδοσιακή κουζίνα που την υπηρετεί μέχρι σήμερα προσθέτοντας την προσωπική του έκφραση και άποψη. 
Είναι πιστός στα τοπικά προϊόντα και έχει έντονη δραστηριότητα στην διατήρηση και στην διάδοση της παραδοσιακής κουζίνας διάδοσή της. Είναι ιδρυτικό και τακτικό μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ και μας έγινε γνωστός και απο την τηλεοπτική εκπομπή "master sef". Μοναδικές δημιουργίες του θα απολαύσετε στον δικό του χώρο το "Σπίτι της Μαριώς" στο 4ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων - Πούντας 500 μέτρα μετά την διασταύρωση για Βραχνί (τηλ: 2692022264)

Κολώστρα
(συνταγή της γιαγιάς Αντρέγιενας)

ΥΛΙΚΑ
Πρωτόγαλο κατσικίσιο η πρόβειο 1 kg
4 Αυγά χωριάτικα
1. Φλιτζάνι του καφέ λάδι
1\2 κούπα ζάχαρη
1,1\2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι τη βανιλίνη και το υπόλοιπο λάδι αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για είκοσι λεπτό
Σερβίρουμε ζεστή, μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα!!

Πηγή:http://www.kalavrytanews.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου