Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ρουμάνοι ιερείς έκλεψαν το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους από το Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα !!!

Ρουμάνοι ιερείς οι δράστες της κλοπής του ιερού λειψάνου στο Μέγα Σπήλαιο


Τέσσερις ρουμάνοι ιερείς, ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών, κι άλλος ένας 26χρονος ομοεθνής τους είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες της κλοπής του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι ως δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου.

Όπως προέκυψε, επισκέφθηκαν με τουριστικό λεωφορείο τη μονή, ως μέλη γκρουπ προσκυνητών, που αποτελούνταν από συνολικά 56 Ρουμάνους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της Τρίτης (6/3/15) κατά την ξενάγησή τους στον χώρο όπου εκτίθενται τα ιερά λείψανα, ο 21χρονος ιερέας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της μονής, παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο (νυχοκόπτη) την προθήκη όπου φυλάσσονταν το ιερό λείψανο-αριστερό χέρι του Αγίου Χαραλάμπους και το έκλεψε.


Το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε στα ρούχα του και από κοινού αποχώρησαν προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου που τους μετέφερε.

Οι δράστες έκρυψαν αρχικά το λείψανο εντός του λεωφορείου. Στη συνέχεια το μετέφεραν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τον δρόμο που οδηγεί στη μονή και τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου.

Μετά από την καταγγελία της κλοπής από τον ηγούμενο της μονής, το λεωφορείο που μετέφερε τους προσκυνητές ακινητοποιήθηκε άμεσα, όλοι ανακρίθηκαν και ακολούθησε η σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά το ιερό λείψανο, το οποίο θα αποδοθεί την Τετάρτη στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.


Πηγή :in.gr


Παράδοση Ιερού Λειψάνου Αγίου Χαραλάμπους εις την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίο

Παρόντες ήσαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έλαβαν μέρος στην επιτυχή έκβαση της υποθέσεως που αφορούσε την πρόσφατη κλοπή του Ιερού Λειψάνου από ομάδα Ρουμάνων επισκεπτών, ἤτοι: ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Σεϊντής, Αστυνομικός Διευθυντής Αχαῒας, ο κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ο κ. Χρήστος Κουτσουπιάς Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος  Καλαβρύτων, κ.  Απόστολος Μαρτζάκλης, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Πατρών και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη εκπροσώπησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Χρήστος Τσάκαλος ενώ παρευρέθησαν και Ιερείς των Καλαβρύτων.

Το Ιερό Λείψανο μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής εν πομπή στο Καθολικό, όπου εψάλη δέηση και ακολούθως ο Καθηγούμενος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε πολύ θερμά τους παρευρισκομένους διά την καταλυτική συμβολή τους στην ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου και την σύλληψη των δραστών και ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος να δίδει την ευλογία και την χάρη του και να συμβάλει στην επιτυχία του σημαντικού έργου που επιτελούν στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς πλέον ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο προσωπικός τους προστάτης.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ιωακείμ, μετέφερε στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. την ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ενώ ο Στρατηγός κ. Ανδρικόπουλος στην σύντομη αντιφώνησή του εξέφρασε την προσωπική του συγκίνηση αλλά και χαρά δια την ανεύρεση του Ιερού Λειψάνου, υπογραμμίζοντας ότι η χάρη του Αγίου είναι εκείνη που οδήγησε σε αυτή την επιτυχία. 

Πηγή :www.im-ka.g



Στις Φυλακές Ναυπλίου οι ιερόσυλοι που συνελήφθησαν στο Μέγα Σπήλαιο


Στις Φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκαν οι πέντε Ρουμάνοι ιερόσυλοι που συνελήφθησαν για την κλοπή της χειρός του αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, αφού δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους ανακριτή και εισαγγελέα.

Πηγή : http://www.kalavrytanews.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου