Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μαγευτική «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» στον Αρχαίο Κλείτορα. Στις 13 Αυγούστου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Κλειτορία.

Μάγεψε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, στον κατάμεστο, από θεατές, χώρο του θεάτρου του Αρχαίου Κλείτορα, η θεατρική παράσταση, του κοινωνικού μυθιστορήματος – νουβέλας, του μέγιστου των Ελλήνων συγγραφέων, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Η ΦΟΝΙΣΣΑ».
«Η ΦΟΝΙΣΣΑ» παρουσιάστηκε από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ», σε θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου, σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και με πρωταγωνίστρια, την ηθοποιό, Φωτεινή Φιλοσόφου, που υποδύεται τη «ΦΟΝΙΣΣΑ» και με συμμετοχή και άλλων γνωστών ηθοποιών (Ελένη Μακρή, Γιάννης Σιώμου, κ.α.).
Κάτω από το διαυγή και πεντακάθαρο, έναστρο ουρανό, που αποτελούσε το καλύτερο φόντο, μέσα στην απόλυτη ησυχία του τοπίου, που, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, το είχαν δροσίσει οι στάλες της καλοκαιρινής μπόρας και υπό τα ανεπανάληπτα και μοναδικά, φωτεινά εφέ των αστραπών που, κατά διαστήματα, έσχιζαν τον ορίζοντα, πλήθος θεατών, κατοίκων της Κλειτορίας, των Καλαβρύτων και των γύρω χωριών, για δύο (2), περίπου, ώρες, με υποδειγματική προσοχή, έζησαν τη μαγεία της αριστουργηματικής, θεατρικής, παράστασης της «ΦΟΝΙΣΣΑΣ» και ταξίδεψαν, στις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές, εγκληματολογικές και πολιτικές συνθήκες, της Σκιάθου, του 1900-1903, όπου διαδραματίζεται το έργο, αντλώντας, μέσα από τα μηνύματα και τα νοήματά του, γόνιμες σκέψεις προβληματισμού, αναζήτησης και έμπνευσης, για το σήμερα.
Η θεατρική, αυτή, παράσταση διοργανώθηκε από το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ», στα πλαίσια των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» και έγινε με τη συνεργασία, τις οδηγίες και τις υποδείξεις της Έκτης (ΣΤ) Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Νομού Αχαΐας.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που προσήλθαν στο Αρχαίο Θέατρο Κλείτορα, καθώς και την ΣΤ’ Εφορία Αρχαιοτήτων και τους συντελεστές της διοργάνωσης της παράστασης και έδωσε συγχαρητήρια στους ηθοποιούς.
Μεταξύ των πολλών θεατών, ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, Δήμος Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας, Βασίλης Καρράς, οι βοηθοί Δημάρχου, Νίκος Μαγκαφάς, Χρύσα Παπαδάτου και Χαρά Γεωργακοπούλου, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλο, Ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Σπήλαια Λιμνών Καστριών» και σύμβουλος του Δημάρχου, Σπύρος Σοκορέλης,Πρόεδροι και Εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων της Κλειτορίας Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, κ.α.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων στην Κλειτορία συνεχίζονται την Πέμπτη, 13 Αυγούστου:
1. Για τους Καλαβρυτινούς που αγωνίσθηκαν στην Κύπρο, με σημαίνουσα ομιλία του στρατηγού ε.α., από την Κλειτορία, Δημήτρη Κούκουρα και την προβολή βίντεο (Μαθητική Εστία Κλειτορίας, ώρα 7:00 μ.μ.)
2.  Συναυλία από τη Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων (Κεντρική Πλατεία Κλειτορίας, ώρα 9:30 μ.μ.).



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου