Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΝΔΑΛΟΣ - Η Εορτή των Ταξιαρχών στην καινούργια Εκκλησία


γράφει ο Τάκης Χρυσόπουλος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στον Κάνδαλο η γιορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στην ολοκαίνουρια εκκλησία των Ταξιαρχών, ένα πραγματικό στολίδι για το χωριό μας, την οποία κατασκεύασε εξ ολοκλήρου με δαπάνες της η συγχωριανή μας Άννα Αναστόπουλου - Τσιρδήμου, κόρη του μπάρμπα Φίλλιπα Αναστόπουλου, η οποία ζει στην Αθήνα.
Η εκκλησία ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε δωρεάν ο ιερέας Δημ. Λιακόπουλος στη θέση Καταράχι το οποίο συνορεύει με την καινούρια πλατεία του χωριού της οποίας το οικόπεδο παραχώρησε δωρεάν η σύζυγος του προέδρου του χωριού Βασιλική Χρυσοπούλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά την ολοκλήρωση με κάθε λεπτομέρεια του ναού η καΆννα Αναστοπούλου παραχώρησε στο χωριό και την ενορία μας τον Ιερό Ναό με όλους τους τύπους και πράξεις που προβλέπονται και με την υπόσχεση της να βοηθά σε οτιδήποτε χρειάζεται ο ναός.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ύστερα και από πρόταση του προέδρου του χωριού την ανακήρυξε επίτιμο μέλος του. Οι χωριανοί και ειδικότερα ο πρόεδρος του χωριού αφού την ευχαρίστησε για το τόσο μεγάλο έργο που προσέφερε στην ενορία και στο χωριό μετά την λειτουργία στα θυρανοίξια την 31/8/2014, δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ενώπιoν του εκκλησιάσματος για την διαμόρφωση, ασφαλτόστρωση και οτιδήποτε χρειαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία των Ταξιαρχών.
Τις προηγούμενες ημέρες και ενόψει της γιορτής των Ταξιαρχών όπου θα
γιόρταζε η καινούργια μας εκκλησία, άρχισαν να εκτελούνται οι εργασίες για την διαμόρφωση του δρόμου προς την εκκλησία. Αφού έγιναν εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης από τον Δήμο Καλαβρύτων, ανήμερα στην γιορτής της εκκλησίας των Ταξιαρχών πραγματοποιήθηκε και η λειτουργία με την συμμετοχή των χωριανών μας και αρκετούς προσκυνητές από Αθήνα, Πάτρα, Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά.
Μετά το τέλος της λειτουργίας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας η οικογένεια της ευεργέτιδας Άννας Αναστοπούλου, προσέφερε στους επισκέπτες πλούσια γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Εμείς την ευχαριστούμε και πάλι για το μεγάλο αυτό δώρο που προσέφερε στο χωριό μας και της ευχόμαστε τα καλύτερα για την ίδια και την οικογένεια της.
Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον δήμαρχο Κο Γεωργ. Λαζουρά καθώς και τον αντιδήμαρχο Δημ. Χουλιάρα, που φρόντισαν για την έγκαιρη κατασκευή του δρόμου πριν την γιορτή του Ιερού Ναού όπως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος του χωριού και περιμένουμε την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου με τις εργασίες που υπολείπονται.
Χρυσόπουλος Τάκης
πηγή:kalavrytanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου