Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σοποτό Εορτή του Αγίου Παύλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα 18 Μαΐου 2013 η εορτή του Αγίου Παύλου εξ Αροανίας.


Της λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος και ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσιολογιότατος Ευσέβιος Σπανός, ενώ παρέστησαν πλήθος προσκυνητών που συνέρευσαν από Αθήνα, Πάτρα και τα χωριά της περιοχής. Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολλά μέλη του Ιδρύματος Προασπίσεως Η.& Π. Αξιών. Παρέστησαν και ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Κύριος Δημήτριος Βαρβιτσιώτης όπως επίσης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕ κ Κοσμάς Γεώργιος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία στο μικρό καλυβάκι που γεννήθηκε ο Αγιος Παύλος και εν συνεχεία ακολούθησε γεύμα που παρέθεσαν οι κτίτορες του εξαίρετου ναού του Αγίου Παύλου στην Αροανία Καλαβρύτων Κύριος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και Κυρία Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.
Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καλαβρύτων τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια ενώ ο Γιώργος Δαλιάνης με την φλογέρα και το κλαρίνο του έδωσε την ιδιαίτερη νότα αντιλαλώντας τους ήχους στα γύρω βουνά.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αγία Λαύρα όπου τοποθετήθηκε στην Αίθουσα των Ιερών Κειμηλίων του Αγώνα του 1821 πλάκα στην οποία αναφέρεται η ρήση του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» υπενθυμίζοντας την ιερά υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Πηγή:http://www.kalavrytanews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου