Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Σκύλος σκότωσε ένα 5χρονο αγοράκι

Θα θανατωθεί ο σκύλος που σκότωσε ένα 5χρονο αγοράκι
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη μια τυπικής επίσκεψης σε φιλικό σπίτι στην Σκαρίνου ανημερα Δευτέρα του Πάσχα. Αγοράκι 5 ετών, ο Αίαντας Λοΐζου από τον Λυθροδόντα, έπεσε νεκρό, μετά το δάγκωμα σκύλου.

Το τραγικό συμβάν συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι. Το αγοράκι με την οικογένεια του είχαν επισκεφθεί φιλικό σπίτι στη Σκαρίνου.
Σε κάποια στιγμή, και ενώ το αγγελούδι βρισκόταν με το σκύλο, ράτσας Ακίτα, στην κουζίνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, επιτέθηκε στο παιδί, δαγκώνοντας το στο λαιμό. Έντρομοι οι γονείς του μικρού και άλλα πρόσωπα που βρισκόντουσαν στη κατοικία, τον άρπαξαν και τον μετέφεραν στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου στις 2.00 μετά το μεσημέρι και από εκεί με το ασθενοφόρο του Αγροτικού Υγειονομικού Κέντρου Κοφίνου στο Γ. Ν. Λάρνακας. Οι επί καθήκοντι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό μάταια προσπαθούσαν για 30-40 λεπτά να τον επαναφέρουν. Είχε χάσει όλο του το αίμα ήταν η πρώτη αναφορά των ιατρών στους αξιωματικούς και άνδρες της Αστυνομίας που έσπευσαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Ο μικρός Αίαντας δεν τα κατάφερε. Στο μεταξύ ειδικοί αναφέρουν ότι η ράτσα «Ακίτα» συγκαταλέγεται στα δέκα πιο επικίνδυνα σκυλιά, ενώ τα σχετικά εγχειρίδια προειδοποιούν ότι αυτά τα σκυλιά δεν πρέπει να μένουν ποτέ μόνα τους με μικρά παιδιά.

ΑΜΕΛΗΣ ΠΡΑΞΗ: Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για διερευνώμενη υπόθεση «αμελούς και απερίσκεπτης πράξης» και μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Α.Δ. Λάρνακας. Ερωτηθείς για το συμβάν ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αρκέστηκε να πει ότι ο σκύλος ράτσας Ακίτα, δεν ήταν δεμένος. Στη σκηνή που έγινε το μοιραίο έφθασε Κτηνιατρικός λειτουργός που θανάτωσε τον σκύλο ράτσας Ακίτα σύμφωνα με τους κτηνιατρικούς κανονισμούς. Ταυτόχρονα ο επι κεφαλής του ΤΑΕ Α. Δ. Λάρνακας Υπαστυνόμος Χρίστος Ανδρέου και ο υπεύθυνος Υπαίθρου Λάρνακας Ανωτ. Υπαστυνόμος κ. Μάκης Παναγιώτου άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις. Η μητέρα του Αίαντα κατάγεται από την Λάρνακα. Ο πατέρας του έχει ακόμη δύο μεγαλύτερα παιδιά που βρίσκονται στη Ελβετία με την πρώτη του γυναίκα.
Πηγή: http://www.pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου